Zdravé kuřecí řízky pečené v troubě
Ingredience: 0,5 kg kuřecích prsních řízků DZ Klatovy, 0,5 kg kuřecích paliček DZ Klatovy, 200 ml bílého selského jogurtu (3,5 %), 2 lžičky bramborového škrobu (10 g), 1 větší vejce, 1 stroužek česneku, sůl, 200 g kukuřičných lupínků (cornflakes).
Postup přípravy:
Maso očistěte od tuku a umyjte. Prsní řízky nakrájejte na stejně vysoké plátky a mírně rozklepej přes potravinářskou fólii. Maso osolte z obou stran.
Smíchejte jogurt, škrob, vejce a prolisovaný česnek. Hotovou marinádu dejte do vetší mísy, ve které se budete maso marinovat. Maso (řízky i paličky) vložte do mísy a zkontrolujte, zda všechno maso je z obou stran v marinádě. Poté zabalte mísu do potravinářské fólie a nechte marinovat ideálně přes noc v lednici.
Cornflakes rozdrťte na menší kousky. Troubu předehřej na 200 °C.
Maso vyndejte z marinády a důkladně ho obalte v rozdrcených cornflakes . Vyskládejte na plech na pečící papír. (Chcete-li vylepšit chuť, postříkejte maso řepkovým olejem ve spreji).
Pečte v troubě cca 20-30 minut na 200 °C.