Silný kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience: Kuřecí droby a křídla DZ Klatovy, půlka celeru, 3 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, svazek zelené petrželky, 6 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, sůl;

Ingredience na knedlíčky: 250 g kuřecích jater DZ Klatovy, 250 g kuřecích prsních řízků DZ Klatovy, 175 g strouhanky, 50 ml mléka, 3 stroužky česneku, 4 žloutky, petrželka, majoránka,
sůl, pepř.

Postup přípravy:

Kuřecí droby a křídla, polovinu celeru, 2 mrkve, 1 petržel, 1 cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

Mezitím si připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte odstát asi hodinu v ledničce.

Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu.

Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru.

Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo 5 minut.

Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.