Kuřecí játra po benátsku
Tohle musíte vyzkoušet! Tradičně se tento recept připravuje z jater telecích – ale kuřecí játra dochucená vínem a balsamicem chutnají taky výborně!
Ingredience: 500 g kuřecích jater DZ Klatovy, 500 g cibule (bílé i červené), olej na opékání, 100 ml bílého vína, 100 ml masového bujonu, 1 lžíce octa balsamico, sůl, pepř a špetka cukru na dochucení
Postup přípravy: Játra očistěte a omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji játra zprudka orestujte, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli. Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi 10 min poduste.Vraťte játra, zakápněte balsamicovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.