O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Jsme druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice s měsíční produkcí kuřecího masa v objemu 2 000 t a 650 t masných výrobků. Současná situace na Českém trhu neprospívá žádnému potravinářskému odvětví. Ve velké míře jsou realizovány dovozy levných potravin ze zemí EU. A to se týká i kuřecího masa a uzenin. Je nutné, aby si lidé co nejdříve uvědomili, že česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.

 

Je nutné posílit vědomí lidí o kvalitě českých potravin a vštěpovat jim, aby koupí českých výrobku přímo podporovali české zpracovatele a výrobce. Jedině touto cestou se budou nadále české potravinářské firmy rozvíjet.

Letošní novinky Drůbežářského závodu Klatovy byly oceněny národní značkou kvality KLASA

Letošní novinky Drůbežářského závodu Klatovy byly 10. prosince 2015 na Žofíně slavnostně oceněny národní značkou kvality KLASA. Z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky převzal certifikáty KLASA manažer logistiky Jiří Král pro dva kvalitní marinované polotovary z kuřecích prsních řízků - Indickou kuřecí pánev a Italskou kuřecí pánev.


„Drůbežářský závod Klatovy se neustále snaží reagovat na současnou poptávku spotřebitelů a přinášet jim kromě kvalitních českých výrobků i produkty, které mají přidanou hodnotu“, říká Ing. Jiří Král, manažer logistiky Drůbežářského závodu Klatovy. „Prestižního ocenění pro naše novinky si velmi vážíme a zároveň je pro nás ujištěním, že vyrábět kvalitní produkty je správnou prioritou,“ dodává Ing. Jiří Král.

Oceněná Indická kuřecí pánev a Italská kuřecí pánev

Certifikáty národní značky kvality KLASA byly uděleny dvěma polotovarům, které jsou připraveny z čerstvých českých kuřecích prsních řízků a důkladně marinovány. Jak Indická kuřecí pánev, tak Italská kuřecí pánev je určena k rychlé přípravě na pánvi. Stačí podusit či osmahnout a pro zjemnění chuti přidat požadované množství sladké smetany. Není již třeba je dochucovat. Stačí zvolit vhodnou přílohu. Z jednoho 560 g balení se připraví vydatný oběd či večeře pro čtyřčlennou rodinu.

 

Oceněná Indická kuřecí pánev a Italská kuřecí pánev

Certifikáty národní značky kvality KLASA byly uděleny dvěma polotovarům, které jsou připraveny z čerstvých českých kuřecích prsních řízků a důkladně marinovány. Jak Indická kuřecí pánev, tak Italská kuřecí pánev je určena k rychlé přípravě na pánvi. Stačí podusit či osmahnout a pro zjemnění chuti přidat požadované množství sladké smetany. Není již třeba je dochucovat. Stačí zvolit vhodnou přílohu. Z jednoho 560 g balení se připraví vydatný oběd či večeře pro čtyřčlennou rodinu.

Pochvalný dopis od zákazníka

Vážené dámy a pánové, jelikož nevím, koho konkrétně oslovit, používám tento obecný způsob. Chci Vám totiž pouze vyjádřit dík a obdiv za to, že vyrábíte uzeniny bez oněch "špatných éček". Objevil jsem nedávno vaše párky bez E v síti Albert. V první chvíli jsem tomu nevěřil, že český výrobce skutečně dokázal něco takového udělat. Čekal jsem, že se bude jednat jen o obchodní název, a že tam "aspoň něco" bude. Byl jsem skutečně ohromen, protože jsem se domníval, že kromě výhradně domácích řezníků, není zde nikdo, kdo by dokázal udělat uzeninu bez dusitanů, fosfátů atd. (i když - pokud to šlo v dřívějších časech, že...), ale hlavně - protlačit ji do normálního řetězce!

 

Dříve jsem byl smířen s tím, že pokud budu chtít dětem dopřát nějakou šunku či salám, prostě "to tam bude". Za mlada (je mi 50 let) to člověk neřešil, jedl co chutnalo a netrápil se složením (také je asi faktem, že mnohé receptury ze starého režimu byly zřejmě přívětivější pro náš organismus). Poté, co ale přišly děti, jsem se začal zabývat složením potravin, zdravou výživou a celou situací kolem těch "slavných" éček. Podařilo se mi, myslím, celkem slušně, samozřejmě pořád z laického pohledu, orientovat se v té hromadě přídatných látek. Proč se přidávají, co mají dělat v potravině, co mohou udělat s námi atd.

I když jsem se mému okolí mohl občas jevit až jako "prudič" stále jsem i v této oblasti používal "hlavu". Nechtěl jsem se stát fanatikem, který "pije jen vodu z ledovce a jí jen naklíčené boby". Prostě jsem se jednoduše snažil vybírat to, co nejméně škodí a četl jsem u všeho složení. Ale u uzenin, jsem nedokázal nalézt výrobek, který by byl bez těchto aditiv a byl k dispozici víceméně v běžné síti. Takže tady se "nedalo nic dělat".

 

No, a vidíte, dočkal jsem se. Vy jste to dokázali. A bylo to pro mě tak překvapující, že jsem se rozhodl napsat Vám a pochválit Vás. Sdělit Vám, že jsem spokojený zákazník. A vyšší cena mi nevadí, protože tak velký rozdíl to není. Za ty peníze navíc dostanu právě tu kvalitu, která jinde není. Cena prostě není všechno (pak se nám bohužel děje, že v honbě za nejnižší cenou, jíme jen "piliny a mouku"). Obvykle nepíšu takovéto dopisy (tady jsem musel použít tuto skvělou a hojně používanou větu, protože to tak je) a nemám tudíž ani představu, zda se tento vzkaz dostane na místa, kam patří. Ale došel jsem k závěru, že pokud si to zasloužíte, tak je třeba se Vám ozvat. Snad se tedy tento vzkaz dostane na místa, kde bylo rozhodnuto, že se bude vyrábět sortiment "bez E", že se do toho pustíte, i když to asi nebude jednoduché.

 

V našich končinách se většinou jen stěžuje, tak i proto jsem se rozhodl, že Vám vyjádřím mou spokojenost (doufám, že takovýto dopis nebude ojedinělý). Takže Vám všem, kteří se snažíte vyrábět kvalitní potraviny bez zbytečné chemie, přeji mnoho dalších úspěšných výrobků a ať se Vám daří ve všech směrech. Zdravím pana ředitele, zdravím většinové akcionáře a všechny, kteří Vaři firmu tak dobře směřují. Pokud byste cítili potřebu nějak reagovat, ocenil bych informaci, kde se všude dají sehnat vaše ostatní výrobky bez éček. Určitě si je budu kupovat a určitě je doporučím mému okolí, které se "také rádo cpe masem" ale má obavy z přílišné chemie. Na webových stránkách jsem tuto informaci nenašel.

 

Ještě jednou díky za Vaše dobré uzeniny bez éček.

 

S přátelským pozdravem

 

 

Jiří Vrchovecký

Kvalita, certifikáty

  • BRC certifikát
  • IFS certifikát

Certifikáty ke stažení

Název souboruTyp souboru
BRCpdf
IFSpdf

Historie Drůbežářského závodu Klatovy a.s.

Historie společnosti sahá až do roku 1966, kdy byla v Klatovech dokončena výstavba nového drůbežářského závodu, vybaveného technologií na opracování kuřat v závěsu a strojového škubání. V průběhu sedmdesátých let došlo k dostavbě závodu. Po této dostavbě a rekonstrukci mohl závod zpracovat 20 000 tun drůbeže za rok.

 

1. 5. 1992 byly Drůbežářské závody Klatovy s. p. transformovány Fondem národního majetku na Drůbežářský závod Klatovy a.s.

 

V roce 1997 byla v Klatovech zahájena i výroba kuřecích uzenin a masných polotovarů v nově vybudovaném objektu provozu masné výroby. V roce 2009 byl tento provoz rozšířen výstavbou o nové moderní prostory a výrobní technologie.

 

Současně v letech 2001 - 2006 proběhla rozsáhlá modernizace provozů pro opracování a balení drůbeže a dnes patří Drůbežářský závod Klatovy a.s. k nejmodernějším potravinářským provozům v ČR i Evropě. Ani po této rekonstrukci jsme nezůstali stát na místě a každoročně investujeme část zisku do obnovy a modernizace výrobních prostor a strojů.

 

V současnosti se naše společnost zaměřila na maximální prodej chlazené drůbeže, což považujeme za trend naší doby. Nedílnou část produkce tvoří zmrazené kuřecí výrobky, kuřecí uzeniny a masné polotovary z kuřecího masa nejvyšší kvality. Vysokou jakost a kvalitu výrobků Drůbežářského závodu Klatovy a.s. dokládají jednak certifikáty kvality, jednak ocenění výrobků značkou KlasA, Regionální potravina, Česká chuťovka a Dětská chuťovka. Všech těchto ocenění si velice považujeme.

 

Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Nabízený sortiment je částečně obohacen také přikoupeným zbožím (slepice, kachny, husy, aj.). Kuřecí výrobky Drůbežářského závodu Klatovy a.s. lze objednat ze široké nabídky platného ceníku naší společnosti nebo si je přímo zakoupit v jedné z podnikových prodejen v areálu podniku nebo v Pražské ulici v Klatovech.

 

Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. V říjnu 2009 tato jídelna oslavila10-ti leté výročí pod vedením společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Produkce

2008 2009 2010 2011
Chlazená kuřata: 7278 t 8335 t 9088 t 9614 t
Zmrazená kuřata: 977 t 624 t 469 t 440 t
Chlazené kuřecí díly: 6651 t 6842 t 8115 t 10014 t
Kuřecí díly zmrazené: 2135 t 1965 t 2262 t 2380 t
Marinády, polotovary: 210 t 337 t 426 t 713 t
Uzenářské výrobky: 5617 t 6910 t 6848 t 7776 t
Ostatní: 2389 t 2130 t 1888 t 2704 t
Produkce celkem v tunách: 25.257 t 27.143 t 29.096 t 33.641 t

Dotace

V dubnu 2006 společnost Drůbežářský závod Klatovy a.s. podala žádost o finanční pomoc z Operačního programu – Zlepšení zemědělských výrobků a jejich marketing na projekt Modernizace chladicího tunelu. Projekt byl úspěšně realizován ve druhém čtvrtletí 2006 a v měsíci listopadu 2006 společnost podala žádost o proplacení přijatelných výdajů. Finanční pomoc na tento projekt společnost obdržela v březnu 2007.

 

V závěru roku 2006 společnost podala žádost o příspěvek na realizaci projektu Technologie balení a úpravy kuřat. Podmínky o poskytnutí finančního příspěvku byly se Státním zemědělským intervenčním fondem podepsány v květnu 2007. V průběhu 1. pololetí 2007 byl projekt realizován, a proto mohla být v červnu 2007 podána žádost o proplacení finanční dotace na tento projekt. Dotaci Drůbežářský závod Klatovy a.s. obdržel v září 2007.

 

V listopadu 2007 společnost podala žádost o dotaci z Programu rozvoje venkova na realizaci projektu Technologie drůbežářského podniku v rámci Opatření I.1.3. Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům, Podopatření I.1.3.1. Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům. Dohoda o poskytnutí dotace z Programu rozvoje venkova byla se Státním zemědělským intervenčním fondem podepsána v dubnu 2008. Během roku 2008 a v průběhu 1. poloviny roku 2009 byl projekt realizován. 30.7.2009 byla RO SZIF v Českých Budějovicích podána žádost o proplacení dotace, kterou by měla společnost obdržet v závěru roku 2009.

 

V červnu 2008 společnost podala žádost o dotaci z Programu rozvoje venkova na realizaci projektu Výrobní technologie potravinářského závodu v rámci Opatření I.1.3. Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům, Podopatření I.1.3.1. Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům. Podmínky o poskytnutí finančního příspěvku byly se Státním zemědělským intervenčním fondem podepsány v prosinci 2008. V současné době probíhá realizace tohoto projektu.

Odpovědnost, investice, modernizace

"Dlouhodobě investujeme do modernizace našich chovů živých kuřat a výstavby nových hal a totéž vyžadujeme i od našich dodavatelů drůbeže."

I n g .   D a v i d   B e d n á ř

Generální ředitel

 

 

 

 

 


obrázek/

V roce 2014 společnost prostřednictvím Úřadu práce České republiky, Krajské pobočky v Plzni – Kontaktního pracoviště Klatovy, zažádala o příspěvek na úhradu nákladů zabezpečení vzdělávací aktivity zaměstnanců v rámci projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců“.

Po schválení podaných žádostí společnost obdržela příslib příspěvku na vzdělávací aktivity:

1)      Odborná profesní angličtina pro pracovníky Drůbežářského závodu Klatovy a.s.

2)      Efektivní personalistika a controlling

3)      Profesionální nákupčí

4)      Vedoucí provozu – mistr/mistrová

Vzdělávací aktivity budou realizovány v termínu říjen 2014 až červen 2015.

 

 

 


obrázek/

V roce 2014 společnost zažádala prostřednictvím Úřadu práce České republiky, Krajské pobočky v Plzni o příspěvek na úhradu nákladů zabezpečení vzdělávací aktivity zaměstnanců v rámci projektu „Vzdělávejte se pro růst v Plzeňském kraji II.“.

Společnost obdržela příslib příspěvku na vzdělávací aktivity „PC dovednosti – Excel – pokročilí“ a „PC dovednosti – Excel – velmi pokročilí + PowerPoint“

Vzdělávací aktivity budou realizovány v termínu listopad 2014 až duben 2015.

fiogf49gjkf0d