Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Jsme druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Naše měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 750 t masných výrobků.

 

"Současná situace na českém trhu neprospívá žádnému potravinářskému odvětví. Ve velké míře jsou realizovány dovozy levných potravin ze zemí EU." (Ing. David Bednář, generální ředitel)

 

A to se týká i kuřecího masa a uzenin. Je nutné, aby si lidé co nejdříve uvědomili, že česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.

Drůbežářský závod Klatovy získal další ocenění značky KLASA pro své výrobky

Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel drůbežího masa v České republice, rozšířil svou sbírku ocenění národní značkou kvality KLASA na další své výrobky. Certifikáty získaly dva nové produkty oblíbené řady „EXTRA bez E“, Kuřecí klobása Extra bez E s obsahem masa 82 % a Kuřecí šunkový salám EXTRA bez E s 93 % masa. Jedná se o výrobky, které momentálně patří k tomu nejlepšímu, co Drůbežářský závod Klatovy nabízí. Vynikají vysokým podílem kuřecího masa, které pochází výhradně z českých farem. Neobsahují přidaná barviva, dusitany a konzervanty. Certifikáty národní značky kvality KLASA převzal z rukou Ministerstva zemědělství generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy Ing. David Bednář ve středu 3. prosince 2014 na slavnostním předání, které se konalo v Praze na Žofíně.

 

„Ocenění našich produktů národní značkou kvality je pro nás potvrzením, že svou práci děláme dobře, “ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Jsme rádi, že čas, který jsme strávili převážně vývojem úplně nové řady uzenin bez přidaných chemických látek, se pozitivně odráží ve zvyšující se oblibě produktové řady uzenin EXTRA bez E u našich zákazníků,“ dodává Ing. David Bednář.

 

Kuřecí klobása EXTRA bez E je prémiový český výrobek bez přídatných látek, který obsahuje 82 % libového kuřecího masa. Jelikož se jedná o uzeninu, jejíž základní složkou je kuřecí maso, odlišuje se od typických klobás výrazně nižším obsahem tuku a naopak větším množstvím bílkovin. Bílkoviny na rozdíl od tuků dokáže lidský organismus mnohem lépe zpracovat.

 

Kuřecí šunkový EXTRA bez E je prémiový český zauzený výrobek bez přídatných látek. Jeho devízou je vysoký obsah kuřecího masa z prsou, který tvoří celých 93 %. Velmi nízký obsah tuku řadí uzeninu mezi pokrmy vhodné k redukčním a nízkocholesterolovým dietám.

 

Drůbežářský závod Klatovy produkuje kuřecí maso, které pochází výhradně z českých uzavřených chovů. Dlouhodobě investuje a modernizuje vlastní farmy, mezi které patří Bečov – Libínky, Bítozeves a Horšov. Kromě toho Drůbežářský závod Klatovy spolupracuje s prověřenými a osvědčenými certifikovanými dodavateli a soukromými farmami v jižních a západních Čechách.

Úspěch založený na kvalitě

Drůbeží maso tradičně zaujímá v našem jídelníčku významné postavení a jeho spotřeba neustále roste. Vyrábět skutečně kvalitní drůbeží maso a uzeniny však není úplně jednoduché, ve hře je řada významných faktorů. Na prvním místě je to především způsob chovu kuřat. Pokud spotřebitelé chtějí skutečně kvalitní drůbeží maso, měli by se zajímat o jeho původ. Drůbežářský závod Klatovy produkuje kuřecí maso, které pochází výhradně z českých uzavřených chovů. Přestože současná situace v oblasti chovu drůbeže je pro české farmy velmi náročná a nedostává se jí takové podpory ze strany zemědělské polity jako v zemích EU, Drůbežářský závod Klatovy dlouhodobě investuje a modernizuje vlastní farmy Bečov – Libínky, Bítozeves a Horšov. Kromě toho spolupracuje s prověřenými a osvědčenými certifikovanými dodavateli, soukromými farmami v jižních a západních Čechách.

 

„Naše společnost při chovu i nákupu kuřat klade velmi vysoké nároky na dodržování tzv. „welfare pravidel“. Jsme přesvědčeni, že jen ty nejvyšší standardy v této oblasti mohou zajistit nejlepší kvalitu našich výrobků,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. Dalším faktorem je kvalita zpracování drůbežího masa: „V celém našem procesu výroby, expedice a přepravy masa jsou dodržovány a průběžně ověřovány mikrobiologické, fyzikálně-chemické, senzorické a nutriční parametry všech výrobků. A to jak dle legislativních požadavků České republiky a Evropské unie, tak i dle nadstandardních požadavků našich odběratelů. Ve všech procesech výroby se dodržuje vysoká úroveň správné výrobní a hygienické praxe. Jsme držiteli certifikátů podle mezinárodních standardů BRC a IFS,“ dodává Ing. David Bednář.

 

Cílem naší práce je nabídnout zákazníkovi skutečně kvalitní a chutné drůbeží maso a uzeniny. Sledujeme ty nejmodernější trendy v poptávce a neustále inovujeme náš sortiment. S novým trendem zdravého životního stylu si lidé uvědomují, nutnost omezení příjmu potravin, obsahujících běžná potravinářská aditiva. „Éčka“ sice vylepšují trvanlivost, vzhled nebo konzistenci výrobků, zároveň ale zbytečně zatěžují lidský organismus. Drůbežářský závod Klatovy spojil své síly s Ústavem hygieny a technologie masa VFU v Brně a jako první vyvinul řadu kuřecích uzenin bez použití fosfátů, dusitanů a barviv. Řada uzenin „bez E“, si okamžitě našla oblibu u zákazníků a její prodej neustále roste. Mezi novinky v našem sortimentu bez E patří Kuřecí klobásy EXTRA bez E a Kuřecí salám EXTRA bez E.

Kauza HALAL

Výrobky Drůbežářského závodu Klatovy získaly řadu ocenění, jako je například národní značka kvality KLASA, Dětská chuťovka, Česká chuťovka či Regionální potravina, která potvrzují stálou kvalitu a oblibu našich výrobků. Velice nás proto mrzí, že v poslední době se obzvláště na sociálních sítích a v programech některých místních regionálních politických skupin objevila nařčení, že Drůbežářský závod Klatovy produkuje kuřecí maso s označením HALAL. Jedná se o termín, který označuje tradiční muslimský způsob rituální popravy zvířat.

 

„K této situaci bychom se rádi vyjádřili veřejně a uvedli věci na pravou míru. V současné době žádné HALAL nevyrábíme. Zdůrazňuji, že naše společnost nikdy živá kuřata nepodřezávala. Ve výrobě probíhá běžná velkokapacitní porážka drůbeže, při které je kuře omráčeno elektrickým šokem, stejně jako u ostatních konkurenčních firem,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Způsob omračování drůbeže je předepsán zákonem pro ochranu zvířat proti týrání. Veškerý provoz včetně porážky splňuje požadavky evropských veterinárních předpisů pro vývoz do zemí EU a je pod stálou veterinární kontrolou a za dodržování přísných podmínek welfare,“ dodává Ing. David Bednář.

 

Drůbežářský závod Klatovy podléhá pravidelným kontrolám nejen ze strany veterinární správy, ale i obchodních řetězců, kterým své výrobky dodává.

Úspěch zavazuje ke společenské odpovědnosti

Každá úspěšně fungující firma by měla aktivně přispět nejen do dění ve svém blízkém okolí. Drůbežářský závod Klatovy v tomto ohledu není vůbec pozadu. Podporuje Fond ohrožených dětí KLOKÁNEK, realizuje soutěže pro Mateřské školy, organizuje společenské akce pro potřebné, sponzoruje Divadlo Klatovy a Divadlo Palace v Praze a spolupracuje s úspěšnými českými sportovci. V Plzeňském kraji závod zaměstnává úctyhodných téměř 700 lidí. Svým zaměstnancům nabízí závodní stravování a řadu benefitů ve formě zvýhodněného nákupu výrobků, příspěvků na stravování, dopravu, předškolní péči, lázeňskou péči, sportovní a kulturní činnost a penzijní připojištění.

Soutěž pro mateřské školy zná své šikovné vítěze

Kreativní soutěž Drůbežářského závodu Klatovy a.s na téma „Jak vypadá klatovské kuřátko“, do které se přihlásilo 36 mateřských škol, zná již své 3 vítěze. Souboj mezi krásnými obrázky jednotlivců i společnými díly kolektivů se odehrál na facebookové stránce společnosti. Hlasování, které probíhalo od 6. března bylo ukončeno 27. března o půlnoci.

 

Na prvním místě se umístila Mateřská škola Kochánky z Předměřice nad Jizerou.

Obrázek od dvou šestiletých holčiček, Adélky a Aničky, získal neuvěřitelných 2 446 hlasů. Třída, do které dvě nadějné výtvarnice chodí, vyhrála  magnetickou kreativní stavebnici značky Magformers Jumbo Plus a celá mateřská škola odběr produktů Drůbežářského závodu Klatovy v limitované výši na půl roku zcela zdarma.

 

 

Druhé místo patří kolektivní práci šikovných dětí z Mateřské školy Chudenín (okres Klatovy).

Jejich kuřátko, které získalo 1 620 hlasů, bylo vyrobeno technikou kašírování, neboli technikou vrstvení a nápaditě bylo doplněno panoramatem náměstí z Klatov. Třída, která tak ráda vyrábí prostorové výrobky získá balíček kreativních a výtvarných potřeb a celá mateřská škola rovněž odběr produktů Drůbežářského závodu Klatovy v limitované výši na půl roku zcela zdarma.

 

 

Na třetím místě s počtem 756 hlasů se umístil obrázek královského kuřátka pětileté Terezky z klatovské Mateřské školy Máchova. Její třída získá pěkný balíček kreativních a výtvarných potřeb.

 

 

Tímto vítězům gratulujeme a děkujeme i všem ostatním šikovným soutěžícím, za krásné a nápadité obrázky.

 

Fotogalerie soutěžních obrázků zde

Vybíráme ze sortimentu

Náš sortiment je velice obsáhlý, proto vybíráme některé produkty, o kterých si myslíme, že stojí za to se jim více věnovat.