Zahájení grilovací sezóny 2014

Zahájení grilovací sezóny se surovinami nejvyšší kvality

Přicházející teplé dny ve většině z nás probouzí nejen chuť trávit více času venku při sportu nebo jen tak na procházce, ale lákají k další oblíbené činnosti, ke grilování. To se stalo v posledních letech společenskou událostí, při které se kuchař snaží připravit pro hosty speciality, na které jen tak nezapomenou. Kouzlo grilování spočívá především ve volbě kvalitních surovin. Vhodným masem na gril je kuřecí, snadno se připravuje a mají ho velmi rády také děti. Tak aby se podtrhla chuť kvalitního masa, je zapotřebí vybrat vhodné koření či marinádu, které dodají jídlu tu správný chuť. Drůbežářský závod Klatovy a společnost Progast jsou na grilovací sezónu připraveni a podělí se o své novinky, díky kterým si letní večery strávené s rodinou či přáteli užijete a pochutnáte.

„Jsme si vědomi, že jarní i letní období a s nimi spojené již tradiční grilování je pro nás časem, kdy musíme flexibilně přizpůsobit naši nabídku požadavkům zákazníků. Naší novinkou letošní grilovací sezóny jsou Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo. Jde o jemně pikantní výrobek s 90% obsahem kuřecího masa z prsních a stehenních řízků, který je vhodný nejen na gril, ale i k jednoduchému ohřevu,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy.

„Jsme zároveň rádi, že i nadále můžeme spolupracovat s jedním z našich dodavatelů, společností Progast, jejíž ověřené produkty v podobě výběrového koření v kombinaci s našimi výrobky vytváří dokonalé spojení. Maso z našeho závodu odpovídá nejvyšším standardům v oblasti kvality drůbežího masa. Ve vlastním chovu i při nákupu kuřat od českých farmářů klademe velmi vysoké nároky na dodržování takzvaného „welfare“, což je základem pro chutné a kvalitní maso“, dodává Ing. David Bednář.

„Koření, které dodává masu, ale i ostatním pokrmům dokonalou chuť považujeme za naši prioritu,“ říká Ing. Josef Holoubek, vedoucí prodeje sortimentu Gastro společnosti Progast.

„Zákazníkům nabízíme sypké, tekuté kořenící přípravky a potravinářské přísady a distribuujeme kompletní sortiment jednodruhového koření ze všech koutů světa. Na grilovací sezónu jsme připraveni, těšíme se vždy na odezvy spotřebitelů, ze kterých můžeme čerpat nápady pro další zajímavé kombinace koření, kterými zákazníci doladí výslednou chuť jejich připravovaného pokrmu,“ dodává Josef Holoubek.

Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo

Hlavní novinkou letošní grilovaní sezóny od Drůbežářského závodu Klatovy jsou jemně pikantní Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo. Jde o poctivý výrobek s 90% obsahem kuřecího masa z prsních a stehenních řízků. Tyto ďábelské párečky přímo pokoušejí k ochutnání.

Koření – sůl nad zlato?

Zdaleka se nejedná pouze o pohádku. V každodenním životě představuje sůl a koření všeobecně nezaměnitelnou a jedinečnou roli. Koření dokáže povýšit běžné suroviny a fádní recept na chuťový koncert, zdůraznit chuť pokrmu, zvýšit požitek z jídla nebo dodat cizokrajný exotický nádech. Již od nepaměti se používá též jako léčivý prostředek a ve středověku mu byly připisovány dokonce magické síly. Zlomový mezník v dějinách gastronomie, kdy bylo koření použito, se datuje již před padesáti tisíci lety. První archeologické nálezy pocházejí z doby neolitu. Nejstarší písemné zprávy o užívání koření pocházejí z Číny z první poloviny třetího tisíciletí před naším letopočtem. V současné době jsou hlavní trhy s kořením v Londýně, Hamburku, Rotterdamu, Singapuru či New Yorku. Nejvíce se obchoduje s černým pepřem, následuje chilli a kardamon.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.:

Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 750 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Nabízený sortiment je částečně obohacen také přikoupeným zbožím (slepice, kachny, husy, aj.). Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přes 600 lidí. Více informací naleznete na: www.dzklatovy.cz

O společnosti Progast:

Společnost Progast vznikla v roce 1991 v Bratislavě jako distributor koření a přísad pro masný průmysl. V roce 1993 vznikla spol. s. r. o. v Hustopečích, distributor koření a přísad pro masný průmysl v ČR ze skladů ve Studené v Brně. Následně byla v roce 1994 zahájena výroba v závodě Progast, s r.o. ve Vlčkovcích na Slovensku, kde byl zásadně rozšířen sortiment pro potravinářský průmysl, nové výrobky pro gastronomii. O dva roky později byl otevřen sklad v Praze a zboží se začalo distribuovat do střední a východní Evropy. Postupně společnost Progast získávala řadu ocení a v roce 2003 byla dokončena výstavba GASTROCENTRA a skladu v Modleticích u Prahy. V současnosti kromě distribuce vlastních výrobků zastupuje firma Progast v ČR a SR některé světové dodavatele. Do několika zemí střední a východní Evropy dodává výrobky z vlastní produkce v závodu ve Vlčkovcích. GASTROCENTRUM se zabývá prezentacemi výrobků Progast, ale také vývojem nových produktů, zkouškami přípravků a surovin. Ve skladech Modletice a Studená se kompletují objednávky výrobků pro výrobní firmy potravinářského průmyslu, gastronomická zařízení a maloobchod.