Certifikáty KLASA 2013

Naše výrobky byly oceněny značkou kvality KLASA

Výrobky Drůbežářského závodu Klatovy byly 11. prosince 2013 oceněny národní značkou kvality KLASA. Certifikáty, které byly předány generálnímu řediteli Ing. Davidu Bednářovi na pražském Žofíně, získalo chlazené kuřecí maso a uzeniny z oblíbené řady „bez E“ - Kuřecí prsní šunka a Kuřecí junior. Výrobky řady „bez E“ patří ke špičce ve své kategorii, obsahují nízkou hladinu tuku a nižší obsah soli. Běžně používaná chemická aditiva jsou v těchto produktech nahrazena nealergenními přírodními látkami. Již dříve získala společnost DZK ocenění KLASA pro dvacet výrobků.

„Ocenění našich produktů značkou KLASA si velmi vážíme, protože kvalita je pro nás prioritou,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Nejen získaná ocenění, ale zejména obliba našich výrobků u spotřebitelů svědčí o tom, že vyrábět kvalitní české produkty má smysl,“ dodává Ing. David Bednář.

Chlazené kuřecí maso z DZK nese značku kvality KLASA

Chlazené kuřecí maso je stěžejním výrobkem Drůbežářského závodu Klatovy. Certifikát národní značky kvality KLASA získala Kuřecí horní stehna, Kuřecí spodní stehna a Kuřecí prsa.

Drůbež zpracovávaná v DZK pochází výhradně z českých uzavřených chovů z vlastních farem a z farem pečlivě vybraných českých dodavatelů a při zpracování jsou používány nejmodernější světové technologie. K chlazení drůbeže se používá vzduch, který zajišťuje lepší kvalitu masa, než chlazení vodou používané v jiných zemích.

Oceněné výrobky řady „bez E“

Značku KLASA získaly také Kuřecí prsní šunka „bez E“ a Kuřecí junior „bez E“, které patří ve své kategorii ke špičkovým výrobkům. Mají obsah soli nižší než 2,5 % a nízkou hladinu tuku, které je dosaženo díky použité surovině s vysokým obsahem čistých svalových bílkovin. Neobsahují chemické přísady, barviva a konzervanty. Ty jsou nahrazeny nealergenními přírodními látkami. Proto jsou výrobky řady „bez E“ vhodnou součástí vyvážené a pestré stravy pro zdravý životní styl.

Z leva Ing. Martin Šebestyán MBA, pověřený řízením SZIF; Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy a Ing. Miroslav Toman, CSc., ministr zemědělství

PF 2014 ke stažení

pdfpf_2014_new.pdfvelikost: 0,27MB